Ziekenhuis volledig rookvrij en parkeren duurder

"Als ziekenhuis spelen we een belangrijke rol in de gezondheidszorg en moeten we een gezonde omgeving kunnen aanbieden. Daarom is het vanaf nu ook verboden om op de parking te roken", zegt waarnemend directeur dokter Boudewijn Michielsens van het H.-Hartziekenhuis in Lier. Nog nieuw is dat het parkeren duurder wordt, van 0,70 euro naar 1 euro.

"Concreet betekent dit niet alleen dat er in de gebouwen geen rookkamers meer zullen zijn, maar ook dat de ruimtes grenzend aan alle toegangen een rookvrije zone zullen worden. Dus ook de nooduitgangen en de toegang aan de Kolveniersvest. Er worden markeringen aangebracht om de rookvrije zones aan te duiden. We willen dat medewerkers, patiënten en bezoekers geen hinder van sigarettenrook ondervinden wanneer ze het ziekenhuis betreden. Het is niet meer dan normaal dat je als gezondheidsinstelling een duidelijke positie inneemt tegenover zaken die de gezondheid ernstig kunnen schaden", zegt dr. Michielsens. Wie toch nog wil roken, kan hiervoor terecht in een daarvoor voorziene overdekte rookcabine naast de hoofdingang.

Eveneens worden de parkeertarieven van de bezoekersparking van het ziekenhuis veranderd. "We merken te vaak dat mensen gebruik maken van de gunstige ligging van het ziekenhuis om de parking te gebruiken voor een uitstapje in de stad. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn", zegt Michielsens. Daarom rekent het ziekenhuis daarom vanaf nu een nieuw parkeertarief aan. Per half uur betaal je voortaan 1 euro (in plaats van 0,70 euro), uitgezonderd de eerste 20 minuten.

(WAE)

Lees meer