Wielertempel 't Kuipke werd in mei nog omgetoverd tot studieruimte. Op 21 augustus wordt er een bloedbad georganiseerd.
Wannes Nimmegeers Wielertempel 't Kuipke werd in mei nog omgetoverd tot studieruimte. Op 21 augustus wordt er een bloedbad georganiseerd.

Rode Kruis organiseert bloedinzameling in ’t Kuipke. “Helemaal coronaproof”

Er is een algemeen tekort aan bloed en dus steekt het Rode Kruis een tandje bij. Er wordt een speciaal bloeddonorcentrum opgezet, op 21 augustus in ’t Kuipke. “En alles gebeurt helemaal coronaproof.”

Het tekort aan bloed is standaard in de zomer, omdat dan heel wat donoren op reis zijn. Maar dit jaar valt het extra op dat er minder bloed wordt gegeven. Dus zet het Rode Kruis enkele opvallende bloedinzamelingsacties op poten. In Gent gaat er zo eentje door in ’t Kuipke, op 21 augustus. Niet slecht gezien, want vermoedelijk is dat nog de enige keer dat mensen in ’t Kuipke binnen geraken dit jaar. De kans dat de Zesdaagse met publiek kan doorgaan, slinkt elke dag. Geen racende renners dus, maar wel naalden en bedjes. “We hopen daarmee nieuwe donoren te lokken”, zegt Wim Vandermeersch. “We merken trouwens ook dat mensen schrik hebben omwille van corona, maar dat is nergens voor nodig. We werken – ook die dag – enkel op afspraak, en alles verloopt helemaal coronaproof.” 

Een leven redden? Dat kan dus gewoon op 21 augustus in ’t Kuipke. Een afspraak maken doet u hier.

Lees meer