4 Ook de keti's (14 & 15-jarigen) namen deel aan de verkoop
Ewoud Meeusen Ook de keti's (14 & 15-jarigen) namen deel aan de verkoop

Chiro Waks trekt de straat op voor 11.11.11-verkoop: “Het is belangrijk dat de jeugd zich ervan bewust is dat niet iedereen het even goed heeft”

Vandaag verzamelden de leden van de jeugdvereniging Chiro Waks zich aan het Kermisplein om zich in te zetten voor het goede doel. Ze namen deel aan de 11.11.11-actie die dit jaar ‘Changemakers’ in de kijker zet. De 806,5 euro opbrengst zal gebruikt worden om steun te bieden aan lokale mensen in ontwikkelingslanden die pleiten voor eerlijke handel en strijden tegen armoede: “Vele mensen zeggen me dat er ook in Vlaanderen armen zijn. Maar dat betekent niet dat we geen engagement moeten tonen voor mensen die zich verder van ons bed bevinden”, vertelt Bob Peeters (72) van het 11.11.11-comité in Zoersel.

Enthousiaste verkopers

Chiro Waks organiseert iedere zondag een spelnamiddag voor de Zoerselse jeugd. Maar deze zondag trokken de Chiroleden op pad voor het goede doel: “Het is ook onze taak om de kinderen bewust te maken van deze problematiek”, vertelt organisator en leidster Kato Keustermans (18). Een belangrijke taak, waarbij ook heel wat plezier komt kijken. De kinderen amuseren zich terwijl ze markeerstiften, chocoladerepen en wenskaarten verkopen: “Ik deed vorig jaar ook mee. Het is dan ook heel leuk”, vertelt Nolan Suply (9) enthousiast. 

4 Nolan Suply (9) is al vier jaar lid van Chiro Waks
Ewoud Meeusen Nolan Suply (9) is al vier jaar lid van Chiro Waks

Organisatoren met een missie

De Chiroleden haalden met hun verkoop 806,5 euro op. Daarvoor is Monique De Temmerman (71) ontzettend dankbaar. Monique  is samen met Hilde Filliers al 21 jaar geëngageerd om de Zoerselse verenigingen warm te maken voor de 11.11.11-verkoop: “Het is belangrijk dat de jeugd solidariteit toont. Met de 11.11.11-actie willen wij ook een zaadje planten in de geest van de jongeren voor toekomstig vrijwilligerswerk.” 

4 Twinkel Juno Struyven (6)
Morane Moorkens Twinkel Juno Struyven (6)
4 Tweelingbroers Sten (7) en Lars (7) verkochten samen chocolade, fluostiften en wenskaarten
Morane Moorkens Tweelingbroers Sten (7) en Lars (7) verkochten samen chocolade, fluostiften en wenskaarten

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer