Basisschool De Kiekeboes kreeg bezoek van twee zogenaamde diabeteshonden.
Laenen Basisschool De Kiekeboes kreeg bezoek van twee zogenaamde diabeteshonden.

Diabeteshonden charmeren leerlingen De Kiekeboes

Basisschool De Kiekeboes uit Zoersel kreeg vandaag twee labradors over de vloer die worden opgeleid tot zogenaamde diabeteshonden. Tijdens de Warmste Week zamelden de kinderen van het zesde leerjaar 1 120 euro in voor de vzw Argos Assistance Dogs, die diabeteshonden opleidt.

Diabeteshonden worden gebruikt door suikerziektepatiënten die hun aandoening onvoldoende onder controle hebben. De honden ruiken wanneer er een plotse verandering in de bloedsuikerspiegel van de patiënt zit aan te komen en kunnen hun baasje tijdig verwittigen.

Tijdens de Warmste Week zamelden de kinderen van De Kiekeboes geld in voor opleidingscentrum Argos en de vzw bracht vandaag een bezoekje om iedereen te bedanken. “Labradors Flor en Elise – die uitgerekend vandaag één jaar werden - gaven een demonstratie van wat ze zo al kunnen”, zegt directrice Hilde Van Aelst van De Kiekeboes. “Onze kinderen vonden het geweldig.” De honden zelf leken zich trouwens ook best te amuseren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer