Schepenen Wouter Patho en Cindy van Paesschen geven het goede voorbeeld bij de start van de campagne.
Laenen Schepenen Wouter Patho en Cindy van Paesschen geven het goede voorbeeld bij de start van de campagne.

Gemeenten strijden samen tegen hart- en vaatziekten

De gemeenten Malle en Zoersel hebben de aftrap gegeven voor hun nieuwe gezondheidscampage. Die staat dit jaar in het teken van hart- en vaatziekten.

Op Vlaams en nationaal niveau worden geregeld gezondheidscampagnes gelanceerd, maar de gemeentebesturen van Malle en Zoersel doen dat nog eens dunnetjes over op lokaal niveau. Dit voorjaar kiezen ze voor hart- en vaatziekten. 

“We willen het thema extra onder de aandacht brengen”, zeggen de schepenen Wouter Patho (N-VA) van Malle en Cindy Van Paesschen uit Zoersel. “Er bestaan inderdaad genoeg campagnes, maar lokaal kan je net iets meer bereiken. De keuze voor hart- en vaatziekten is bewust omdat nog altijd een van de meest voorkomende doodsoorzaken is in België.”

Folder

De twee gemeenten verspreiden onder meer een folder die overal te vinden is waarbij enkele tips worden gegeven zoals op de voeding letten, stoppen met roken, voldoende bewegen, het alcoholgebruik matigen en de stress onder controle houden. Er volgt ook nog een infosessie over het gebruik van AED-toestellen en een workshop gezond barbecueën. In de folder staan ook de symptomen beschreven van een beroerte.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • maria cleybergh

    Buiten wandelen kan je niet veel bewegen ga je naar fitnes word je nagekeken omdat je niet veel kan en rap buiten adem bent

Lees meer