Het Boshuisje blaast twintig kaarsjes uit.
RV Het Boshuisje blaast twintig kaarsjes uit.

Het Boshuisje viert twintigste verjaardag

Het bezoekerscentrum Zoerselbos bestaat twintig jaar en dat willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In het weekend van 11 en 12 mei zet het bezoekerscentrum de deuren voor iedereen open. Jaarlijks komen er duizenden mensen over de vloer.

Het Zoerselbos werd in 1985 beschermd als landschap. Enkele jaren later werd het verlaten boswachtershuis onteigend via de gemeente en in erfpacht gegeven aan de vzw Patrimoniumbeheer Zoerselbos en later de Vrienden van het Boshuisje en Zoerselbos vzw. en de vzw. Het huisje werd daarna gerenoveerd en sinds 8 mei 1999 doet het dienst als bezoekerscentrum. 

Wandelingen

“Het is nu niet meer weg te denken uit het Zoerselbos”, zegt Rhea Denissen van de Vrienden van het Zoerselbos. “We hebben de permanente tentoonstelling met informatie over het natuurgebied. Bezoekers krijgen er ook uitleg over de rol die het Zoerselbos speelde in de werken van Hendrik Conscience. Het verhaal van ‘De loteling’ situeert zich immers in de herberg het Boshuisje. Het is ook de uitvalsbasis voor heel wat wandelingen en gidsbeurten. We kunnen dit ook alleen maar doen dankzij de steun van de vele vrijwilligers.”

Het bezoekerscentrum is alle zaterdagen, zondagen en feestdagen open en tijdens de schoolvakanties zelf ook op donderdag en vrijdag. Vorig jaar kwamen er niet minder dan 7.918 bezoekers over de vloer. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei zet het Boshuisje de deuren voor iedereen open vanaf 13 uur met wandelingen, een extra tijdelijke tentoonstelling, allerlei informatieve standjes en er is uiteraard ook een tuinterras.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer