Leden vechtersbende Cobra’s krijgen nieuw proces door afwezigheid rechter

Twee leden van vechtersbende Cobra’s die vorige zomer in Knokke zware feiten van zinloos geweld pleegden, hebben een nieuw proces gekregen bij een nieuwe rechter in de rechtbank van Brugge. 

Hun zaak was eigenlijk al gepleit en stond al voor vonnis in de rechtbank maar de eerste rechter bij wie de zaak pleitte is onverwachts voor lange tijd afwezig. Omdat er nu een andere rechter over hun zaak moet oordelen moest de zaak opnieuw gepleit worden. De 19-jarige Lorenzo M. uit Dendermonde en de 20-jarige Jordi D. uit Zoersel waren allebei opnieuw aanwezig. De eerste sloeg enkel zijn eigen vriend in elkaar ‘om dan bij de jeugdbende te mogen horen’, de tweede pleegde drie feiten. De feiten vonden allemaal vorige zomer plaats in de uitgaansbuurt van Knokke. Vooral rond discotheek The Scoop in de Kongostraat werden nogal wat feiten gepleegd. Uitgaansgeweld komt wel vaker voor in de zomer, maar het viel de politie op dat er wel heel veel feiten waren en er sprake was van steeds dezelfde daders. Het onderzoek begon op 7 juli toen een man bewusteloos werd gevonden op straat. Hij bleek in elkaar geslagen te zijn door een jeugdbende en de feiten werden gefilmd. Gedurende de weken die volgden vonden nog meer zware incidenten plaats. Filmpjes daarvan circuleerden op sociale media die ook de politie te zien kreeg. Enkel M. en D. stonden terecht want de andere leden bleken minderjarig te zijn. Beide mannen riskeren een zware werkstraf. D. riskeert ook een fikse schadevergoeding te moeten betalen aan een student uit Brussel die hij een drievoudige enkelbreuk trapte. Die vraagt een morele schadevergoeding van 2.500 euro. Vonnis op 13 juni.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip Mertens

    Een zware werkstraf is dat nu om te lachen of wat??

Lees meer