Een slachtoffer wordt afgeleid door een Cobra-bendelid, terwijl een kompaan zwaar uithaalt. De toegetakelde jongen zijgt vervolgens neer, waarop een lid van de Cobra's-jeugdbende zwaar uithaalt.
rv Een slachtoffer wordt afgeleid door een Cobra-bendelid, terwijl een kompaan zwaar uithaalt. De toegetakelde jongen zijgt vervolgens neer, waarop een lid van de Cobra's-jeugdbende zwaar uithaalt.

Leden vechtersbende Cobra’s krijgen nieuw proces door afwezigheid rechter

Twee leden van vechtersbende Cobra’s die vorige zomer in Knokke zware feiten van zinloos geweld pleegden, hebben een nieuw proces gekregen bij een nieuwe rechter in de rechtbank van Brugge. 

Hun zaak was eigenlijk al gepleit en stond al voor vonnis in de rechtbank maar de eerste rechter bij wie de zaak pleitte is onverwachts voor lange tijd afwezig. Omdat er nu een andere rechter over hun zaak moet oordelen moest de zaak opnieuw gepleit worden. De 19-jarige Lorenzo M. uit Dendermonde en de 20-jarige Jordi D. uit Zoersel waren allebei opnieuw aanwezig. De eerste sloeg enkel zijn eigen vriend in elkaar ‘om dan bij de jeugdbende te mogen horen’, de tweede pleegde drie feiten. De feiten vonden allemaal vorige zomer plaats in de uitgaansbuurt van Knokke. Vooral rond discotheek The Scoop in de Kongostraat werden nogal wat feiten gepleegd. Uitgaansgeweld komt wel vaker voor in de zomer, maar het viel de politie op dat er wel heel veel feiten waren en er sprake was van steeds dezelfde daders. Het onderzoek begon op 7 juli toen een man bewusteloos werd gevonden op straat. Hij bleek in elkaar geslagen te zijn door een jeugdbende en de feiten werden gefilmd. Gedurende de weken die volgden vonden nog meer zware incidenten plaats. Filmpjes daarvan circuleerden op sociale media die ook de politie te zien kreeg. Enkel M. en D. stonden terecht want de andere leden bleken minderjarig te zijn. Beide mannen riskeren een zware werkstraf. D. riskeert ook een fikse schadevergoeding te moeten betalen aan een student uit Brussel die hij een drievoudige enkelbreuk trapte. Die vraagt een morele schadevergoeding van 2.500 euro. Vonnis op 13 juni.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Filip Mertens

    Een zware werkstraf is dat nu om te lachen of wat??

Lees meer