3 Beelden van een vorige editie.
RV Beelden van een vorige editie.

Loopwedstrijd door psychiatrisch centrum

Het psychiatrisch centrum Bethanië, AZ Sint-Jozef, atletiekclub DAL en de gemeente en het OCMW organiseren op woensdag 15 mei voor de vijfde keer de Inside-Out-Run. Deelnemers kunnen kiezen uit de vijf of de tien kilometer. 

Het parcours gaat door de gebouwen van het PC, door het gemeentehuis en door de natuur. Er is ook een kidsrun voorzien. Die start om 17 uur. De tien kilometer start om 18.30 en 19 uur. De vijf kilometer om 18.45 en 19.15 uur. De start is voorzien aan het voetbalveld van PC Bethanië. Op het terrein is er muziek, kleur, lekker eten en entertainment. 

“Eén op drie Belgen kampt met psychische problemen, maar we praten er amper over”, vertelt Annelies Oeyen. “Voor velen blijft het een taboe. Met deze jogging willen we mensen met en zonder psychische problemen met elkaar verbinden. We zijn ervan overtuigd dat sport dit effect kan hebben.”

3
RV
3 .
RV .

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer