Dit beeld komt uit de aanvraag voor de bouwplannen.
RV Dit beeld komt uit de aanvraag voor de bouwplannen.

Oppositiepartij vreest overlast na komst gloednieuwe Delhaize met 25 flats

Nog tot volgende week dinsdag loopt er een openbaar onderzoek voor de bouw van een volledige nieuw warenhuis Delhaize aan de Kapellei met daarnaast ook 25 appartementen en een ondergrondse parking. Oppositiepartij h-EERLIJK ZOERSEL pleit nu al voor een aanpassingen van de plannen om overlast te voorkomen.

Het plan van Delhaize voorziet in een gloednieuwe supermarkt, een magazijn met laad- en losruimte, 25 woongelegenheden, een bovengrondse parking van 55 plaatsen en een ondergrondse parking met 162 plaatsen waarvan 40 voorbehouden voor de appartementen.De bouwwerken zouden opgesplitst worden in twee fasen zodat de winkel – met een aantal tussentijdse oplossingen zoals het verplaatsen van de ingang – al die tijd gewoon kan open blijven. Op de nieuw site zou ook het nodige groen voorzien worden.

Oppositiepartij h-EERLIJK ZOERSEL heeft de plannen al ingekeken. “Wij zijn zeker voorstander van een combinatie tussen 25 woongelegenheden en een commerciële functie”, zegt voorzitter Jos Vekemans. “Het project ligt echter in een woonparkgebied en dan moet je rekening houden met de buurt. We krijgen nu al signalen dat buurtbewoners en dan vooral in de onmiddellijke nabijheid van het project toch wel wat hinder zullen ondervinden. De laad- en loszone ligt in de toekomstige plannen net als nu achter de zaak, maar de aarden omwalling is verdwenen en in de plaats komt een gewone draadafsluiting met leibomen. We vrezen voor geluidshinder ’s nachts en ’s morgens vroeg. Omdat de toegangsweg naar de laad- en loszone van aan de Kapellei helemaal via het complex naar de achterkant van het terrein gaat en daarna parallel met de hoofdbaan richting de Dennenlaan loopt, rijdt een vrachtwagen dus als het ware het woonparkgebied volledig in, wat in feite niet nodig is. We pleiten er daarom voor om de ingang tot de laad- en loszone aan de kant van de Kapellei te voorzien. Dit is een haalbare aanpassing van de plannen die voor de buurt een enorm positieve impact zal hebben.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer