4
Laenen

Picknicken in belle époque-stijl tussen oldtimers

Pluimenhoeden, Victoriaanse jurken en vooral veel oldtimers. Dat was er zondag te zien in het Zoerselse park Hallehof. Het derde oldtimertreffen van Lions Club Minerva stond volledig in het teken van de zogenoemde belle époque periode. “Volledig van Nederland gekomen voor oude Opel.”

Naast de picknick en wedstrijd ‘concours d’elegance’ met klederdracht uit de periode 1896-1914 moet de Opel Automobile uit 1911 de grootste blikvanger geweest zijn zondag aan het kasteel van Hallehof. Liefhebbers kwamen van over de landsgrens om het voertuig te aanschouwen.

“Dit event staat al maanden bij ons op de agenda”, zegt oldtimerliefhebber Gertjan (58) uit het Nederlandse Drunen. “In Nederland worden meer van dit soort events georganiseerd, maar die zijn lang niet zo gezellig”, lacht Gertjan. “Bij ons kom ik vooral om foto’s te maken voor mijn collectie, terwijl ik op de Vlaamse oldtimertreffings toch steeds wat langer blijf hangen. Of heeft dat met het lekkerder bier te maken?”

Naast de concours en de expo was er zondag uiteraard ook de rondrit met oldtimers. De opbrengst gaat naar Scabazoe, dat sportieve activiteiten organiseert voor kinderen met een beperking.

4
Laenen
4
Laenen
4
Laenen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer