ANP

Progressief Malle en sp.a Zoersel pleiten voor zonnepanelenpark in plaats van windmolens

Oppositiepartij Progressief Malle en Sp.a Zoersel pleiten voor een alternatief plan voor het windmolenpark, dat op veel protest stuit. Zij pleiten voor zonnepanelen.

Het dossier van van een aantal bedrijven om een windmolenpark aan te leggen op het grondgebied van Malle en Zoersel blijft de gemoederen bedaren. Nadat het college van burgemeester en schepenen in Malle recentelijk al duidelijk een njet uitsprak, doen ook verschillende oppositiepartijen hetzelfde. 

Meer opbrengst

Progressief Malle en Sp.a Zoersel gaan nog een stapje verder en kijken naar alternatieven. Els Opdenbergh (Sp.a Zoersel ) en Walter Vermeylen (Pro Malle) willen nadenken over zonnepanelen. “We zijn een fervent voorstander van de productie van duurzame energie. Windturbines spelen zeker hun rol maar het industrieterrein van Malle lijkt ons niet direct een plek te zijn. Een eerste inschatting van het potentieel aan zonne-energie in het industriepark van Malle met behulp van de zonnekaart van het VITO levert een theoretische opbrengst op van 27 miljoen kilowattuur per jaar. Dit cijfer ligt dus helemaal in de groot-orde van de 22 miljoen kilowattuur per jaar die zouden worden opgewekt door de vier geplande windturbines.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Van De Plas

    Dat lijkt mij erg verstandig !!

Lees meer