Het Sint-Teunisplein.
Google Maps Het Sint-Teunisplein.

Sint-Teunisplein beschikbaar voor groot scherm tijdens EK voetbal in 2020

In Zoersel lijken ze er al zeker van dat de Rode Duivels zich plaatsen voor het volgende EK voetbal. Kandidaten om het Ek-evenement op het Sint-Teunisplein te organiseren kunnen zich aanbieden tot 30 september.

De gemeente Zoersel stelt in 2020 het Sint-Teunisplein - om veiligheidsredenen komen andere locaties niet in aanmerking - ter beschikking voor de uitzending van het EK voetbal. Ze doet hiervoor een oproep naar geïnteresseerden die dit supportersfeest willen organiseren. 

De gemeente stelt uiteraard wel enkele voorwaarden. De initiatiefnemer moet naast de openingswedstrijd ook alle matchen van de Belgen, de halve finales en de finale op groot scherm uitzenden. De uitzendingen zijn gratis toegankelijk en richten zich naar een breed publiek. Alle randactiviteiten eindigen uiterlijk twee uur na het einde van de match en uiterlijk om middernacht

Daarnaast moeten ook lokale verenigingen bij de organisatie van de voetbalavonden/-namiddagen betrokken worden. De organisator moet ook alles in orde brengen rond tewerkstelling van vrijwilligers, SABAM, btw-verplichtingen en moet ook een veiligheidsplan indienen. Verder moet er ook parking voor auto’s en fietsers voorzien zijn en moet er zo afvalarm mogelijk gewerkt worden. 

Kandidaten hebben tot 30 september de tijd om een beknopt aanvraagdossier in te dienen bij het secretariaat van het administratief centrum (Handelslei 167, secretariaat@zoersel.be) ter attentie van Vera Janssen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer