Vechtpartij tussen jongeren blijft zonder gevolg

Een vader van een 17-jarige meisje is kwaad op de procureur omdat hij een stevige vechtpartij tussen jongeren  in Malle/Zoersel onbestraft laat. “Mijn dochter werd bont en blauw geslagen”, meent de vader. De procureur  vindt het onduidelijk wie wat heeft gedaan en klasseert het onderzoek zonder gevolg. 

De feiten dateren van twee jaar geleden. Een 17-jarig meisje nam rond 4.45 uur ‘s morgens  met twee vrienden de bus van Malle naar het centrum van Sint-Antonius-Zoersel.  Op het marktplein van Sint-Antonius stappen heel wat jongeren uit.

Vervolgens komt het op het pleintje aan de bibliotheek van Sint-Antonius tot een confrontatie. Het meisje vraagt iedereen kalm te blijven, maar wordt door een ander Turks meisje op een boks getrakteerd. Vervolgens valt zij op de grond en krijgt naar eigen zeggen nog enkele slagen en schoppen. Ook haar vrienden delen in de klappen.

Vader A: “MIjn dochter heeft meteen een klacht ingediend. Die aanvallers zijn geïdentificeerd maar worden niet vervolgd bij gebrek aan bewijs.  De brief van de procureur valt bij mij in de bus, net een dag na de moord op Julie van Espen. Hoe moet mijn dochter zich daarbij voelen? Klop er maar op los, je riskeert toch niets?” 

“Onvoldoende bewijzen” 

Het Antwerpse parket reageerde gisteren op de uitlatingen van de vader op sociale media. Zijn brief verscheen onder meer in de digitale krant ‘t Scheldt.

Kristof Aerts van het parket: “De groepen jongeren die slaags raakten, kenden elkaar al langer. Agenten van de pz Voorkempen zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan en hebben betrokkenen ondervraagd. Dat onderzoek heeft onvoldoende bewijzen opgeleverd naar de precieze rol van de verdachten. Het bleef onduidelijk wie precies wat gedaan heeft en wat de precieze aanleiding van de feiten is geweest. 

De procureur heeft op basis van het onderzoek in eer en geweten geoordeeld om deze feiten  op dit moment zonder strafrechtelijk gevolg te laten. We kunnen begrijpen dat zo’n beslissing voor het slachtoffer niet evident is.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer