2 Nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken en gemeenteraadslid Wouter Bollansée.
Ewoud Meeusen Nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken en gemeenteraadslid Wouter Bollansée.

Vlaams Belang Zoersel viert 30-jarig bestaan met eregast Tom Van Grieken

Afgelopen zaterdag heeft Vlaams Belang Zoersel zijn 30ste verjaardag gevierd. Niet alleen Sinterklaas, maar ook nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken waren van de partij. 

De leden en aanhangers van van Vlaams Belang Zoersel verzamelden zaterdag in het koetshuis in Halle voor hun 30-jarig jubileum. Tien jaar na het ontstaan van de Vlaams-nationalistische partij, richtte een aantal Zoerselse voortrekkers Vlaams Blok Voorkempen op in 1989. De start van de partij was allesbehalve rooskleurig: “Maar wij zijn de olympische kampioenen van de Vlaamse politiek, wij geven niet op en boeken bij iedere wedstrijd vooruitgang”, speecht Van Grieken. 

Dertig jaar later heeft Vlaams Belang heel wat meer populariteit verworven: “Vroeger werden er pinten naar ons hoofd gesmeten, nu krijgen we pinten in de hand”, vertelt Bollansée. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ook in de randgemeentes van Antwerpen als Zoersel heeft Vlaams Belang volgens Bollansée nog veel groeimarge: “In 2018 scheelde het niet veel of we zaten in de coalitie, maar Zoersel is toen slachtoffer geworden van de Antwerpse ideologie. De man in de straat ziet ons steeds meer zitten. Daarnaast vinden we ook aansluiting bij andere lokale partijen als h-EERLIJK Zoersel, die niet onder het juk zitten van hun nationale fractie. De toekomst is van en voor ons.” 

Sinterklaas mét zwarte pieten

Niet alleen Tom Van Grieken was een opvallende gast op de viering. Ook Sinterklaas passeerde op het ontbijt om de aanwezige kinderen te verrassen met een cadeautje. Voor Vlaams Belang is de heisa rond Zwarte Piet een non-discussie: “Sneeuw is wit, water is nat en Zwarte Piet is zwart”, stelt Van Grieken. 

2 Sinterklaas verraste de kinderen met een cadeautje.
Ewoud Meeusen Sinterklaas verraste de kinderen met een cadeautje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer