Het nieuwe pand aan de Turnhoutsebaan in Schilde.
Wit-Gele Kruis Het nieuwe pand aan de Turnhoutsebaan in Schilde.

Wit-Gele kruis heeft voortaan ook verpleegpost

De afdeling van het Wit-Gele Kruis in Zoersel verhuist naar een nieuw gebouw in Schilde. Patiënten zullen er voortaan ook terecht kunnen in de verpleegpost.

De afdeling van het Wit-Gele Kruis in regio Zoersel en Schilde bestaat al vijftig jaar. De voorbije tien jaar was de afdeling gevestigd in een pand aan de Hensbergenstraat in Zoersel, maar nu verhuist de hele afdeling naar een nieuwbouw aan de Turnhoutsebaan. “We zijn tevreden met de verhuis naar een modern en vooral open gebouw”, vertelt Stephanie Hillen, hoofdverantwoordelijke van de dienst zorg. “We beschikken voortaan over een verpleegpost. Patiënten kunnen dus kiezen of ze thuis verzorgd worden of in onze afdeling.”

De afdeling in Zoersel en Schilde werkt met een 60-tal verpleegkundigen en verzorgt maandelijks zo’n 850 patiënten uit Brecht, Malle, Oelegem, Ranst, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel. Naast thuisverpleging kan iedereen een beroep blijven doen op de ondersteunende diensten die het Wit-Gele Kruis aanbiedt, zoals gezinszorg, personenalarmering, vroedvrouw aan huis en voedings- en dieetadvies.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer