Een veertigtal kinderen van zes basisscholen nam deel aan de klimaattop in het gemeentehuis
Benoit De Freine Een veertigtal kinderen van zes basisscholen nam deel aan de klimaattop in het gemeentehuis

Zes basisscholen strijden samen voor klimaat

Een veertigtal leerlingen van zes basisscholen uit Zoersel zijn begin dit jaar samen een uitdaging aangegaan. Ze wilden samen minder CO2 uitstoten om zo de klimaatverandering afremmen. 

Vrije Basisschool SintElisabeth, GO! Basisschool Klim-Op, Gemeentelijke Basisschool Beuk & Noot, Gemeentelijke Basisschool Pierenbos, Vrije Basisschool Sint-Antonius en Gemeentelijke Basisschool De Kiekeboes zijn de scholen die zich aansloten bij de actie. 

“De startdag vond in oktober plaats”, zegt Els Beeckx, deeltijds klimaatambtenaar in Zoersel en deeltijds leerkracht. “Ze kregen van de burgemeester toen vijf uitdagingen. De eerste opdracht was een bendenaam verzinnen en een logo. Als tweede opdracht moesten ze, met behulp van de MOS-energiekoffer, op zoek naar klimaatpestkoppen op school. Dit zijn onder andere de toestellen die veel energie verbruiken. Bij de derde opdracht gingen de leerlingen de uitdaging aan om een ijsblok zo traag mogelijk te laten smelten. Zo leerden ze heel wat bij over isoleren. E vierde opdracht was de klimaatconferentie van dinsdag.” 

Het klimaattraject van de Klimaatbende krijgt op het einde van het schooljaar nog een mooie afsluiter. Dan organiseren de scholen een groot bendefeest en een klimaatmars.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer