De aankoop van de gronden werd vrijdag officieel gemaakt.
RV De aankoop van de gronden werd vrijdag officieel gemaakt.

Zoersel krijgt nieuw bos van zes hectare groot

Stichting Kempens Landschap heeft bijna 6 hectare weiland aangekocht in Sint-Antonius-Zoersel met de bedoeling er een bos aan te planten. De gronden in de Achterstraat waren vroeger eigendom van het OCMW in Antwerpen. Kempens Landschap telt er 190.000 euro voor neer. 

Het bebossingsproject zal zich vooral richten op de realisatie van natuurspeelzones in het centrum van de gemeente Zoersel en versterkt de lokale natuuruitbreiding door de nabijheid van de natuurzone Dwergenbergen. Binnen het RUP Achterstraat werd de bestemming als natuurgebied en parkgebied bevestigd. 

Liesbeth Verstreken, burgemeester van Zoersel, is uiterst tevreden. “De komst van een nieuw stuk publiek groen zo dicht bij de kern van Sint-Antonius kunnen wij alleen maar toejuichen. Een stuk speelnatuur biedt immers niet alleen ruimte voor kinderen om te spelen, het biedt ook kansen aan elke Zoerselaar om te genieten van natuur dicht bij huis.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer