De rechtbank in Hasselt.
Mine Dalemans De rechtbank in Hasselt.

24-jarige man heeft orale seks met zwakbegaafd meisje en riskeert 2 jaar cel

Wat een 24-jarige man uit Heusden-Zolder bezielde op 23 maart 2017 is niet duidelijk, maar hij zal zich die dag nog lang heugen. Hij had die dag afgesproken met een zwakbegaafd meisje van 19 jaar en in de auto liet hij zich oraal bevredigen. Het meisje beweert dat ze hiertoe werd gedwongen, waardoor beklaagde beschuldigd wordt van verkrachting en twee jaar cel riskeert. Toen de agenten hem wilden ondervragen, troffen ze warempel de vriendin van de man aan.

Het meisje was in het verleden al eens slachtoffer van een verkrachting, waaruit uiteindelijk een kind voortkwam. Ze heeft een mentale leeftijd van zes jaar en is gemakkelijk te manipuleren. Een zus en een vriendin van haar zus ontdekten dat de man met het meisje had afgesproken, omdat ze toegang hebben tot haar Facebookaccount. Ze roken onraad en reden naar de school in Leopoldsburg, waar ze zagen dat het meisje was ingestapt bij de man. Dat leidde tot een achtervolging, maar beklaagde slaagde erin om de zus en haar vriendin af te schudden.

Woord tegen woord

Wat er in de wagen exact gebeurd is, wordt betwist. Beklaagde vertelde zelf dat hij had afgesproken met de jongedame, bij wie hij vroeger in dezelfde BUSO-school zat. Volgens de jongeman ging het al snel over seks en werd hij vervolgens bevredigd achter het stuur. Het meisje vertelde dat de man plots zijn geslachtsdeel bovenhaalde waarna zij herhaaldelijk zei dat ze dat niet wou. Uiteindelijk zou dat geleid hebben tot gedwongen orale seks. Tussendoor werd beklaagde nog gebeld door zijn vriendin, die hij vertelde dat hij bij een vriend zat. Achteraf vroeg de twintiger aan het meisje om alle Facebookgesprekken te verwijderen. “Ik weet niet waarom zij zegt dat het verhaal niet klopt. Ze heeft geen reden om kwaad op mij te zijn”, aldus beklaagde.

De procureur ziet geen uitleg voor het versnellen van de wagen bij de achtervolging en vraagt zich ook af waarom het meisje over de feiten zou liegen. “Er zitten veel tegenstrijdigheden in de uitleg van beklaagde”, klonk het onder meer. Naast de celstraf van twee jaar, die mogelijks (deels) met probatievoorwaarden wordt uitgesproken, riskeert beklaagde ook uit de rechten te worden ontzet.

Vrijspraak 

Aan de kant van de verdediging werd geopperd dat het een zaak van woord tegen woord is. “Toen beklaagde werd ondervraagd aan de deur van zijn vriendin, heeft hij inderdaad gelogen. Later is volgens mij wel gebleken dat het niet is aangetoond dat de seks zonder wederzijdse toestemming gebeurde. Ik vraag de vrijspraak.” Vonnis op 14 juni.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer