rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

36-jarige man vrijgesproken voor verkeersbelemmering, wel schuldig aan partnergeweld

Een 36-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit zonder gekende woonplaats in België is vrijgesproken voor feiten op nieuwjaarsdag 2017. Hij werd ervan beschuldigd een man uit Houthalen-Helchteren te hebben achtervolgd met zijn wagen, hem tweemaal klem te hebben gereden en zijn handrem dan op het allerlaatste moment vol te hebben opgetrokken. Omwille van tegenstrijdige verklaringen bestaat er twijfel omtrent deze gebeurtenis, wat in het voordeel speelt van beklaagde. 

Wel werd deze man veroordeeld voor partnergeweld en het maken van een snijbeweging over zijn keel, waarmee hij zijn slachtoffers bang wilde maken. Hij krijgt bij verstek een celstraf van één jaar. Aan zijn ex moet hij een schadevergoeding van 10.812 euro betalen, aan het slachtoffer van de snijbeweging is hij een som van 1.000 euro verschuldigd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer