rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

Agent gaat pintje drinken op café en krijgt klappen met broeksriem

Een agent ging op 28 oktober 2017 rustig een pintje drinken bij café Van Gogh, toen hij bij het verlaten van het café plots op drie amokmakers botste. Die kenden hem van zijn professionele activiteiten bij de politie. Het slachtoffer kreeg klappen met onder meer een broeksriem en vraagt een schadevergoeding van 1.000 euro.

Blijkbaar kende iemand van het trio de agent van enkele arrestaties. Na een eerste klap in het aangezicht aan het café, ging de man verhaal halen bij andere cafégangers waar hij de klap met de broeksriem incasseerde. “En dat allemaal gewoon omdat hij agent is”, zuchtte advocaat Erik Schellingen. Naast de agent deelde ook zijn neef in de klappen. De daders konden aan de hand van beelden worden aangeduid en riskeren een celstraf van vier maanden, maar gaan voor de vrijspraak. Het vonnis volgt op 5 augustus.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer