Kurt Blomme, Antonio Freire, Bart Jans en Robrecht Slootmaekers van supportersclub FC Penya Fanatiek bij twee van de gewonnen bekers van FC Barcelona.
Foto JDSL Kurt Blomme, Antonio Freire, Bart Jans en Robrecht Slootmaekers van supportersclub FC Penya Fanatiek bij twee van de gewonnen bekers van FC Barcelona.

Barça-fans halen bekers naar België

SUPPORTERSCLUB FC PENYA FANATIEK VIERT VIJFTIENJARIG BESTAAN TIJDENS CLÁSICO

De Limburgse supportersclub Penya Fanatiek FC Barcelona bestaat dit jaar 15 jaar en viert in stijl. Ze hebben voor de Clásico van zaterdag tussen Real Madrid en FC Barcelona speciaal drie gewonnen bekers uit Spanje laten overbrengen. "We zijn enorm trots dat we dit hebben kunnen realiseren", glundert secretaris Bart Jans.

Liefhebbers van het Spaanse voetbal kijken altijd uit naar een confrontatie tussen de twee grootmachten FC Barcelona en Real Madrid, ook wel de Clásico genoemd. Zaterdag geven beide ploegen elkaar weer partij in de Spaanse hoofdstad. En daar wordt ook in Limburg reikhalzend naar uitgekeken. De grootste Belgische supportersclub van FC Barcelona heeft haar supporterslokaal in Zonhoven: Penya Fanatiek FC Barcelona. De club bestaat dit jaar bovendien 15 jaar. Een goede reden om iets speciaals te doen, dacht het bestuur.


"Onze voorzitter Antonio Freire, die ook verantwoordelijke is voor de 103 buitenlandse supportersclubs van FC Barcelona, heeft goede contacten binnen de club en dankzij hem hebben we toch wel voor een stunt kunnen zorgen", zegt secretaris Jans.

Groot jubileumfeest

"We hebben de drie bekers, die de Catalaanse club in 2015 gewonnen heeft, naar België kunnen halen. Zowel de beker van La Liga, La Copa en de Champions League. We zullen ze zaterdag naar aanleiding van ons 15-jarig bestaan en de Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona aan onze leden voorstellen tijdens een groot jubileumfeest 'Festa de les Copes'. Dat gebeurt in de Four Wings in Oevel bij Westerlo in samenwerking met Mobile Community Network. We verwachten een tweehonderdtal leden." Naast de bekers zullen ook een bestuurslid van FC Barcelona, sportjournalist Peter Morren en zanger Garry Hagger het feest opluisteren. Die laatste zal voor de wedstrijd het clublied zingen.

Voorzorgen

De bekers kwamen de voorbije dagen al bij de Zonhovense supportersclub aan. "Ze zijn elk in aparte flightcases vanuit Barcelona overgevlogen", weet Jans. "FC Barcelona heeft ons niet echt speciale voorzorgsmaatregelen opgelegd, maar als supportersclub nemen we zelf onze voorzorgen. We hebben er voor gezorgd dat de bekers verzekerd zijn. De supporters mogen er zaterdag wel mee op de foto en ze mogen de bekers ook aanraken of een kus geven, maar ze optillen is uit den boze. Er zullen ook altijd bestuursleden de bekers in de gaten houden. De bekers zullen ter hoogte van het voetbalscherm staan. Zodra de wedstrijd begint, verdwijnen ze achter het projectiescherm. Iemand met slechte bedoelingen zal dan zeker ontmaskerd worden, maar zover hoeft het niet te komen."

Lees meer