Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s treden op op zondag 30 juni.
Rutger Lievens Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s treden op op zondag 30 juni.

Dit is de affiche van ‘Zonhoven trapt door’ 2019

Hij is bekend: de affiche van ‘Zonhoven trapt door’ op 28, 29 en 30 juni. De gemeente trapt het begin van de zomer traditioneel op gang met een dorpsfeest en optredens. Dit jaar komt onder meer Daan Deluxe het podium bestormen.

“Voor de editie 2019 hebben we de setting wel gewijzigd,” zegt Schepen van feestelijkheden Johan Vanhoyland (Open Vld). “Daardoor wordt meer ingezet op beleving. Het podium komt bijvoorbeeld aan de kant van het Martenshuys te staan. Het kinderdorp verhuist naar het grasveld, naast de kerk. Voor het proeven op ‘Zonhoven Culinair’ krijgen we zo meer plaats, wat ook meer mogelijkheden geeft voor ruimere terrassen en een persoonlijke inkleding van elke culinaire stand.

‘Zonhoven danst’

Nieuw is verder dat de organisatoren op zaterdag 29 juni om 14 uur starten met ‘Zonhoven Danst en Zonhoven Zingt Door’. “Iedere liefhebber van stijldansen kan er onder begeleiding van de plaatselijke dansschool, een dansje wagen op de houten plankenvloer. De toeschouwers mogen hen vanop het terras al zingend aanmoedigen.”

En dan dus de affiche van optredens: op zaterdagavond is er het hoofdoptreden van Daan Deluxe. Op zondag 30 juni passeren de Ketnetband, de Fox-band, de Schlagerij, Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s de revue. Ine en de Soulbrothers sluiten straks de editie van 2019 van ‘Zonhoven trapt door’ af. Die gaat dit jaar door op zaterdag 29 en zondag 30 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer