2 De wagen belandde net naast de spoorrails
RTZ De wagen belandde net naast de spoorrails

Geluk bij ongeluk: wagen crasht naast spoor, maar treinverkeer lag al stil (en bestuurder is er niet erg aan toe)

Op het kruispunt van de Hortweidenweg met de Verbindingsweg in Zonhoven is zaterdagavond een bestuurder geslipt. Hij wilde afslaan naar de Verbindingsweg net naast de spoorlijn Hasselt-Mol, maar vloog van de rijbaan.

Zijn Ford Fiësta ramde daar drie paaltjes van de omheining en kwam naast de spoorweg tot stilstand. Meteen werd alarm geslagen bij de hulpdiensten en bij Infrabel, de beheerder van het Belgische spoorwegnet. Een geluk bij een ongeluk: zaterdagavond waren er net werkzaamheden bezig op de spoorlijn, waardoor het treinverkeer uitzonderlijk al was stilgelegd. Daardoor kwam een medewerker van Infrabel enkel nog de schade aan de omheining opmeten. De bestuurder zelf kon eerder lichtgewond uit zijn wagen kruipen. 

2 Takeldiensten konden de rails snel weer vrij maken, maar het treinverkeer bleek gelukkig al onderbroken
RTZ Takeldiensten konden de rails snel weer vrij maken, maar het treinverkeer bleek gelukkig al onderbroken

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer