De controle vond plaats aan de E313
Stefan Van de Weyer De controle vond plaats aan de E313

Hasselaar rijdt achteruit richting agent en riskeert 14 maanden cel

Een twintiger uit Hasselt riskeert een celstraf van veertien maanden nadat hij probeerde in te rijden op een politieagent in 2017.

Die dag voerde de politie een controle uit aan de E313. Toen de beklaagde via de pechstrook op de vlucht sloeg, werd de achtervolging ingezet. “Beklaagde reed zich vast ter hoogte van de IKEA en zette de wagen in achteruit. De agent trok zijn dienstwapen en loste uiteindelijk een schot op de banden. Omdat het een klein kaliber was, kon beklaagde op een half platte band toch nog vluchten. Uiteindelijk werd hij aangetroffen bij zijn grootmoeder. Hij ontkent achteruit te hebben gereden”, aldus de procureur. “Niemand van de vier getuigen heeft gezien dat beklaagde achteruit wou rijden”, opperde de advocaat van beklaagde, die in hoofdorde de vrijspraak vraagt.

De beklaagde kwam niet naar de rechtbank, waardoor de rechter een werkstraf alvast uitsloot. Vonnis op 11 juni. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer