2
screenshot

Noodweer eist slachtoffers: drie drachtige koeien doodgebliksemd

Het hevige onweer van woensdagavond heeft op enkele plaatsen in Limburg opnieuw voor overlast gezorgd. In Zonhoven stond de tunnel van de Engstegenseweg onder de N74 blank. In Tongeren was er sprake van modderstromen.

De tunnel in Zonhoven is normaal voorzien op hevige regenval. Maar de pompinstallatie die het water moest wegpompen was uitgevallen. Pas tegen donderdagmiddag konden automobilisten weer veilig voorbij. In Diets-Heur bij Tongeren zorgde de hevige regenval voor de gevreesde modderstromen. De smurrie kwam van de velden door de Heurstraat, maar kwam gelukkig nergens binnen in de woningen. Enkele bewoners hadden zich echter preventief voorbereid met houten schotten en zandzakjes. 

2 De tunnel aan de Engstegenseweg in Zonhoven stond 's nachts en 's ochtends blank.
RTZ De tunnel aan de Engstegenseweg in Zonhoven stond 's nachts en 's ochtends blank.

Ook bij een veeteler in Jesseren bij Borgloon sloeg het noodlot woensdagavond toe. Daar werden in hun weiland drie drachtige stamboomkoeien van 900 kilo dood gebliksemd. Een veearts kwam nog ter plaatse, maar die kon alleen nog de dood van de drie dieren vaststellen. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Benny Lagae

    Rip koeien

Lees meer