Het pop-up WC-huisje dook woensdag voor het eerst op in Limburg.
Toon Royackers Het pop-up WC-huisje dook woensdag voor het eerst op in Limburg.

Rondreizend pop-up WC-huisje wil kleuters helpen zindelijk worden

Op het potje gaan is niet altijd makkelijk. En het lukt in het hectische leven van vandaag juist moeilijker in veel huishoudens, zo stellen medewerkers van Kind en Gezin vast. 

Veel ouders vinden het de taak van een onthaalmoeder of van de school om hun kind zindelijk te maken. Maar scholen hebben dan weer handen te kort en zonder medewerking van thuis lukt het moeilijk om kleuters echt zindelijk te krijgen. Kind en Gezin wil de stress wegnemen en zindelijkheid positief in de aandacht brengen. “Daarom trekken we met dit rondreizend pop-up WC-huisje door het land,” zegt Danny Van Werde van de Landelijke Kinderopvang in Limburg. “Woensdag werd het voorgesteld in Limburg, op de buitenspeeldag in Zonhoven.” 

Kleutertjes konden er in alle discretie het potje even komen uittesten. Als ook de ouders een zetje nodig hebben kunnen ze op de website van Kind en Gezin tips vinden om hun kindje van de luiers te helpen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer