rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

Twee jaar cel gevraagd voor overvallers van frituur

Het openbaar ministerie vraagt een celstraf van twee jaar voor een 20-jarige man uit Heusden-Zolder en zijn kompaan die probeerden een overval op een frituur te plegen.

De feiten vonden plaats op 30 januari 2018. De twee hadden zich volgens hun advocaat op carnavaleske wijze gekleed en trokken naar de zaak met een vuurwapen. Ze hadden onder meer een bivakmuts, ketting en zonnebril aan. De uitbater verzette zich, waarna de overvallers zonder buit weer afdropen. Bovendien had de politie al snel een goede beschrijving van de verdachten. Daarmee kon een patrouille de daders twintig minuten later van straat plukken.

“Op dat moment was ik van het rechte pad beland en moest ik zo’n honderd euro schulden afbetalen”, bekent de beklaagde die naar de rechtbank kwam. “Ik trok op met de verkeerde mensen en heb die banden inmiddels doorgeknipt. Ik heb gezien dat de mensen om me heen slachtoffer zijn van deze zaak.” De tweede beklaagde kwam niet opdagen. Hun advocaten vragen voor allebei een opschorting van de straf.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer