rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

Vrijspraak voor zoon Vanhamel in verkeersagressiezaak: “Hij haalde partijen uit elkaar”

Zoals verwacht heeft de correctionele rechtbank van Hasselt de 30-jarige W. Vanhamel vrijgesproken in een verkeersagressiezaak. De Zonhovense zoon van ex-gangster Danny Vanhamel had volgens de slachtoffers geen klappen uitgedeeld. “Hij haalde de partijen juist uit elkaar”, klonk het bij de getuigen.

De feiten vonden plaats op 1 april 2016. Vanhamel junior zat toen als passagier in de wagen van zijn moeder omdat hij een rijverbod had. Aan het stuur zat een Beringenaar (27). Volgens de versie van het 43-jarige slachtoffer uit Lummen kwam de wagen met Vanhamel aan een rotvaart voorbij gevlogen. Nadat de man een teken gaf met zijn grootlichten, gingen de heren op de rem staan en moest hij zelf ook stoppen. Daarna zijn ze uitgestapt.  “Ik kreeg vrijwel meteen een slag van de Beringenaar. Daarop volgde een tweede slag en toen viel ik achterover in de wagen, waar ik nog een stamp kreeg. Ik hoorde Vanhamel toen zeggen: “Kom, we zijn weg”, waarna ze in volle vaart vertrokken. Destijds was ik in shock en had ik een lichte hersenschudding.”

Naam tegen

Nadat het slachtoffer alles op een rijtje zette, kwam hij tot de conclusie dat Vanhamel hem niet kon geslagen hebben. “Hij heeft me zeker niet gestampt en het lijkt me niet onlogisch dat hij ook de tweede slag niet uitdeelde. Hij heeft alleen zijn naam niet mee, als zoon van een gangster. Pas bij het ontvangen van de uitnodiging voor de rechtbank, stelde ik vast met wie ik te maken had.” Een andere Beringenaar van 23 jaar zat achteraan in de wagen bij Vanhamel. Ook hij bevestigde de versie waarbij het niet Vanhamel was die sloeg. Enkel de chauffeur krijgt dus een straf, namelijk een werkstraf van zestig uren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer