RV

Zonhoven start dit najaar groepsaankoop isolatie

Dit najaar wil Zonhoven zo veel mogelijk inwoners aanzetten om hun woning beter te isoleren. In juni komt er alvast een infoavond over het hele project. Nadien kunnen geïnteresseerden een expert inschakelen, voor een plan op maat van hun woning.

“Als gemeente gaan we eerst het goede voorbeeld geven,” laat schepen van wonen Frederick Vandeput (Open VLD). “Vier woningen die onze eigendom zijn gaan we alvast extra isoleren. Onder die eigendommen bijvoorbeeld de pastorie. We krijgen daarvoor trouwens een subsidie van 187.000 euro van de Vlaamse overheid. Daardoor kost het voor ons als gemeente niet meer zo veel. Gelijktijdig helpt het ons om de klimaatdoelstellingen te halen.”

Met het budget wil de gemeente vooral ook haar inwoners gaan stimuleren. In het najaar komen er verschillende infoavonden over dakisolatie, betere beglazing, muurisolatie, woningventilatie en andere tips om je energieverbruik te doen dalen. Inwoners die dat willen kunnen een onafhankelijk specialist aan huis krijgen. Die kan tips geven over ingrepen om energie te besparen.

“De gemeente probeert nadien zoveel mogelijk werken in de buurt te bundelen bij één aannemer, zodat inwoners kunnen genieten van een samenaankoop,” aldus schepen Vandeput. “Zo kunnen we de kostprijs van het renovatieproject verminderen. Verplichtingen zijn er trouwens niet, wie wil kan ook alleen naar de infoavonden komen of alleen advies vragen. We doen beroep op specialisten van Dubo Limburg en Stebo.” De precieze data van de infoavonden worden binnenkort meegedeeld.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer