4 De auto kwam tegen een steunpaal terecht en raakte zwaar beschadigd.
BBO De auto kwam tegen een steunpaal terecht en raakte zwaar beschadigd.

Enorme ravage: dronken bestuurder (23) crasht in toonzaal Èggo keukens

Een dronken bestuurder (23) uit Zonnebeke is vrijdagnacht in de toonzaal van keukenfabrikant Èggo op de Torhoutsesteenweg in Oostende gecrasht. De winkel liep enorme schade op. “Het glas lag binnen tot 25 meter ver”, zegt verkoper Guy Monbaliu. De bestuurder raakte lichtgewond. 

Volgens de politie scheurde de bestuurder rond 3.30 uur met hoge snelheid uit de Duinkerkseweg, reed hij recht over de rotonde met de Torhoutsesteenweg om vervolgens in de toonzaal te rijden. “Via de meldkamer van het bewakingssysteem zijn we op de hoogte gebracht. Bij aankomst was meteen duidelijk dat de schade enorm was. Ons gebouw heeft structurele schade opgelopen”, zegt verkoper Guy Monbaliu. De kosten zouden oplopen tot in de tienduizenden euro’s.

4 De winkel liep structurele stabiliteitsproblemen op door het ongeval.
BBO De winkel liep structurele stabiliteitsproblemen op door het ongeval.

“De auto ramde namelijk de steunpilaar op de hoek, die plooide. Dat bracht stabiliteitsproblemen met zich mee. Ook de vier meter hoge ramen en een keuken zijn gesneuveld. Het glas lag tot vijfentwintig meter ver in onze winkel. De brandweer is ter plaatse gekomen om de hoek te stabiliseren en de ramen dicht te timmeren. We hebben onze winkel zaterdagmorgen in extremis toch nog kunnen openen”, gaat verkoper Guy verder.

Geen rijbewijs bij

De bestuurder legde een positieve ademtest af. De Zonnebekenaar had volgens politiewoordvoerder Carlo Smits geen rijbewijs bij zich, dus kon die ook niet ingetrokken worden. Hij zal wellicht voor de politierechtbank moeten verschijnen en kijkt aan tegen een stevig rijverbod en een boete. Aangezien hij gedronken had, is het lang niet zeker of de verzekeraar alle schade dekt. 

4 De Peugeot is nog moeilijk herkenbaar.
BBO De Peugeot is nog moeilijk herkenbaar.
4 De brandweer stutte de winkel en timmerde de ramen dicht.
BBO De brandweer stutte de winkel en timmerde de ramen dicht.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • paul stockmans

    Natuurlijk vergoedt de verzekering de schade, maar naar gelang de strafrechter oordeelt of er een oorzakelijk verband is tussen de aanrijding en de alkohol, kan ze regres uitoefenen, voor de burgerlijke rechtbank en de schade terugvorderen.

  • Bob VERSCHUEREN

    Beste Roger, Het is toch logisch dat er 'mogelijk' wordt geschreven. De dader zal eerst moeten worden veroordeeld door een rechter voor dit definitief is. Uw opmerking over het 'schaamteloos gerecht' is m.i. hier. dus ongepast.

Lees meer