Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Gemeente pleit bij De Lijn voor busverbinding vanuit Beselare en Zandvoorde

De gemeente Zonnebeke pleit bij vervoersmaatschappij De Lijn voor een betere busverbinding vanuit Beselare en Zandvoorde. Schepen Koen Meersseman (#Team 8980) kaartte dat aan op de gemeenteraad toen hij de stand van zaken over de vervoersregioraad gaf. 

“Zonnebeke ligt in een uithoek van het gebied dat opgenomen wordt in het regionaal mobiliteitsplan”, aldus de schepen. “Onze gemeente heeft twee goede busverbindingen: Ieper-Roeselare en Ieper-Menen en die zullen in de toekomst nog versterkt worden. In de voorlopige plannen zijn er nog geen goede oplossingen voor Beselare of Zandvoorde. Ik heb er tijdens het overleg op aangedrongen dat ook een deelgemeente door een functionele busverbinding wordt bediend. Beselare is een sterk groeiende gemeente met bijna 2.800 inwoners. We ijveren er dan ook voor het aanbod uit te breiden en voor een regelmatige verbinding met Zonnebeke en/of Geluveld.”

“Daarnaast ligt Zandvoorde ook aan de grens met Komen en we hopen samen met de andere gemeenten in de toekomst een oplossing te vinden voor deze problematiek. Het voorstel om op de verbinding Ieper-Komen een halte te plaatsen in Zandvoorde wordt nu bestudeerd. Een halte is er nu alleen op schooldagen.”

De plannen die uiteindelijk door de vervoersregioraad zullen worden goedgekeurd, gaan vermoedelijk vanaf 2022 in uitvoering.

Lees meer