Het schepencollege van Zonnebeke samen met de algemeen directeur Sigurd Verstraete
RV Het schepencollege van Zonnebeke samen met de algemeen directeur Sigurd Verstraete

Geruzie over conclaaf schepencollege (dat 2.000 euro kostte): “Nee, we hebben géén strandwandeling gedaan”

Op de gemeenteraad maandagavond interpelleerde fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) over het conclaaf van het schepencollege. Burgemeester Dirk Sioen en zijn schepenen van #Team8980 trokken dit keer twee dagen naar zee. “We verbleven met acht in een hotel in Oostende en dat kostte 249 euro per persoon”, aldus burgemeester Dirk Sioen.

Voor alle duidelijkheid: het conclaaf van het schepencollege is in Zonnebeke een jaarlijkse gewoonte. Al sedert Dirk Cardoen er nog burgemeester was. De oppositiepartij N-VA postte dat het schepencollege tijdens het conclaaf een duinenwandeling maakte en dat schoot bij de burgemeester duidelijk in het verkeerde keelgat. “Zo’n post op Facebook doet pijn”, reageert Dirk Sioen. “Is het wel verantwoord dat te zeggen. Ik vind dat schandalig. We hebben in totaal achttien uur vergaderd. We hebben gewerkt en geen strandwandeling gemaakt. Ik ben niet gauw kwaad maar nu wel.”

De burgemeester wees ook naar het verleden. “Om eens de vergelijking te maken: toen N-VA tot de meerderheid behoorde, kostte het conclaaf in 2015 toen 340 euro per persoon en was er een schepen die een halve koelkast leeg dronk en bovendien veel te laat kwam.”

Koen Descheemaeker vraagt zich af of overleggen niet in Zonnebeke kon. “De gemeente zit met een financiële put en toch trekt men naar zee op conclaaf”, aldus de fractieleider.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer