William Doom.
Foto Eric Flamand William Doom.

Lijst Passendale wil geen OCMW-raad na …23 uur

Als het van oppositieraadslid William Doom (Lijst Passendale) afhangt, dan moet er een oplossing komen om de OCMW-raad niet meer de doen aansluiten op een reeds urenlang durende gemeenteraad. Hij doet daarover maandag een voorstel op de volgende OCMW-raad. 

“Ik stel voor om de OCMW-raad niet na 23 uur te laten aanvangen”, aldus William Doom. “De meeste gemeenteraadsleden hebben er op maandag al een lange dagtaak opzitten en moeten op dinsdag terug vroeg aan de slag. Een OCMW-raad later dan 23 uur laten aanvangen is niet performant noch constructief en getuigt van weinig respect voor het OCMW. Om de kaap van 23 uur te vermijden zou bijvoorbeeld ook de OCMW-raad voor de gemeenteraad (die aanvangt om 20 uur, red) geprogrammeerd kunnen worden.”

Op de vorige gemeenteraad in maart diende fractieleider Luk Hoflack (In Samen Spraak) het voorstel in om met de gemeenteraad om middernacht te stoppen. De meerderheid van #Team8980 keurde het niet goed. De voorbije gemeenteraden in Zonnebeke duurden urenlang.

Tot in de vorige legislatuur waren de gemeenteraad en OCMW-raad volledig afzonderlijk en op een verschillende datum. Het ging bovendien om een apart bestuur. Door de inkanteling van het OCMW in de gemeenten sedert dit jaar, is de samenstelling van de gemeenteraad en OCMW-raad hetzelfde en vinden beiden aansluitend dezelfde avond plaats.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer