Door het voorstel van de oppositiepartij In Samen Spraak moet de gemeente nu jaarlijks 120.000 investeren in  nieuwe led-verlichting.
Charlotte Degezelle Door het voorstel van de oppositiepartij In Samen Spraak moet de gemeente nu jaarlijks 120.000 investeren in nieuwe led-verlichting.

Meerderheid keurt per vergissing voorstel van oppositie goed: gemeente moet nu jaarlijks 120.000 euro investeren in led-verlichting

Verbazing alom tijdens de gemeenteraad toen een deel van de meerderheid #Team8980 verkeerd stemde bij een voorstel van oppositiepartij In Samen Spraak. Daardoor moet Zonnebeke de komende jaren telkens 120.000 euro investeren in led-verlichting. 

Na de bespreking van het voorstel rond nieuwe led-verlichting kwam het tot de stemming en daar ging het mis bij #Team8980, dat de absolute meerderheid heeft. De stemming begon bij schepen Jan Vandoolaeghe, die het voorstel van In Samen Spraak goedkeurde. Daarna deden schepen Sabine Vanderhaeghe en de vier volgende gemeenteraadsleden van #Team8980 hetzelfde.

Vermoeidheid

De stemming ging verder, waarbij de volledige oppositie het voorstel goedkeurde en applaudisseerde voor de collega’s van #Team8980. Fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) ging zelfs rechtstaan. Door de reactie van de oppositie groeide bij de meerderheid het besef dat hun partijgenoten eerder verkeerd gestemd hadden. Vanaf gemeenteraadslid Frans Deleu stemde de rest van de meerderheid tegen het voorstel.

Het agendapunt van In Samen Spraak werd uiteindelijk goedgekeurd omdat zes leden van #Team8980 verkeerd gestemd hadden. Op dat moment was de chaotische gemeenteraad al drie uur bezig en kan vermoeidheid en daardoor een verminderde concentratie een mogelijke reden zijn van de foute stemming.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer