3 De brandweer zorgde voor het schoonmaken van de weg.
LSI De brandweer zorgde voor het schoonmaken van de weg.

Mestkar verliest lading tussen Moorslede en Passendale

Een vuile weg en een indringende mestgeur. Daar werden de bewoners van de Stationsstraat in Moorslede en Statiestraat in Passendale (Zonnebeke) dinsdagnamiddag op getrakteerd. Oorzaak was een mestkar die tussen Passendale en het centrum van Moorslede een deel van haar lading was verloren. De tractorbestuurder zette zijn gevaarte in het centrum van Moorslede langs de kant omdat hij door tal van automobilisten attent gemaakt werd op het probleem. Hij loste het euvel op, maar zette daarna gewoon zijn weg verder. Op de plaats waar hij halt had gehouden liet hij geen spoor, maar een hele brij mest achter. De brandweer snelde ter plaatse om een traject van 2 kilometer schoon te spuiten. De weg tussen Moorslede en Passendale veranderde daarna even in een sneeuwlandschap door het schuim van de gebruikte detergent. 

3 De brandweer spoot de weg schoon.
LSI De brandweer spoot de weg schoon.

Geen verantwoordelijkheid

“Ik reed achter de mestkar en zag de mest eruit spuiten”, vertelt een buurtbewoner. “Maar toen ik zag dat de bestuurder zich langs de kant zette, ging ik ervan uit dat hij wel zijn verantwoordelijkheid zou nemen om de weg schoon te (laten) maken. Niet dus. Ik weet enkel dat het om een groene tractor ging.”

3 De brandweer zorgde voor het schoonmaken van de weg.
LSI De brandweer zorgde voor het schoonmaken van de weg.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer