Het bestuur van Jong N-VA Zonnebeke met  vlnr. secretaris Karel Descheemaeker, voorzitter Jens Six, penningmeester Michiel Wydooghe en ondervoorzitter Liselot Wydooghe. Sam Calmeyn ontbreekt.
Maxime Petit Het bestuur van Jong N-VA Zonnebeke met vlnr. secretaris Karel Descheemaeker, voorzitter Jens Six, penningmeester Michiel Wydooghe en ondervoorzitter Liselot Wydooghe. Sam Calmeyn ontbreekt.

Nieuwe afdeling van Jong N-VA

Na Ieper heeft nu ook Zonnebeke een afdeling van Jong N-VA. Zaterdag is het bestuur verkozen. Gemeenteraadslid Jens Six is de voorzitter. 

Gemeenteraadslid Liselot Wydooghe (22) kwam op de proppen met het idee voor de oprichting van een jongerenafdeling en werd verkozen als ondervoorzitter. Haar broer Michiel (18) is penningmeester. Het secretariaat wordt verzorgd door Karel Descheemaeker (18). Zijn vader Koen is in de gemeenteraad de fractieleider van N-VA dat drie zetels telt. Brandweerman Sam Calmeyn (29) is het oudste bestuurslid.

“De stap naar de politiek is voor veel jongeren groot en met Jong N-VA willen we die stap verkleinen”, aldus Jens Six. “Een jongerenafdeling is een betere optie om de jeugd te bereiken. We hopen veel jongeren aan te spreken, onder meer via onze vriendenkring en het verenigingsleven.”

Ondertussen staat het eerste evenement van Jong N-VA Zonnebeke al vast. Zaterdagavond 13 juli is er in OC Zonnerad een cantus met Vlaamse liedjes.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer