Onze tips voor het weekend: Van muziek op Labadoux en Rock Kappaert naar Leiedal Koerse en G-voetbal met Jean-Marie Pfaff

TIP 1: INGELMUNSTER: Labadoux

3 Ingelmunster - Ertebrekers Peter Lesage - Jeffrey Bearelle - Flip Kowlier
Joke Couvreur Ingelmunster - Ertebrekers Peter Lesage - Jeffrey Bearelle - Flip Kowlier

Dit weekend is er het driedaags festival Labadoux in Ingelmunster. Er staan ondertussen al meer dan dertig edities op de teller. Er prijken heel wat kleppers op de affiche: Absynthe Minded, K’s Choice, Arsenal, Ertebrekers en het koor Scala. De voorverkoop liep heel vlot. De organisatoren doen inspanningen om het voor de bezoekers nog comfortabeler te maken. Zo krijgt de grote concerttent meer in- en uitgangen. In de pubtent wordt de toog ingekort en de focus zal er meer op muziek liggen. Labadoux is en blijft kindvriendelijk. Nieuw is een ‘zelfmaakspeelplein’, een soort avonturenpark dat kinderen zelf in elkaar kunnen knutselen. Speciaal voor de kinderen is er zondag om 11 uur voor het eerst een matineeconcert met Kapitein Winokio. Traditioneel is er weer heel wat randanimatie. Het festivalterrein bevindt zich aan de Trakelweg, langs de noordoever van het kanaal Roeselare-Leie. Meer info op www.labadoux.be.

TIP 2: HOOGLEDE EN RUMBEKE: Kermiswandeling en Schakeltocht

Wandelen is een hype. De Warden Oomstappers uit Hooglede organiseren zaterdag de jaarlijkse Kermiswandeling. Het gaat om een rustige verzorgde lentewandeling. De organisatoren zorgen voor een landelijk parcours met vele onverharde wegen. Er ligt voor iedereen een attentie klaar. Er is keuze uit vier afstanden: 5-10-15-20 kilometer. Start en aankomst bevinden zich in zaal Den Akker, Oude Rozebekestraat in Hooglede. Er is vrije start tussen 6.30 uur en 15 uur.

’t Wandelvoetje uit Ledegem pakt zondag uit met de Schakeltocht, een rustige en landelijke wandeling vanuit Rumbeke. Ontdek de natuurgebieden de Kleiputten en het Bergmolenbos. Start en aankomst in zaal Den Hazelt, Pastoor Slossestraat. Er is vrije start van 7 tot 15 uur en keuze uit zes afstanden: 4-6-10-12-18-24 kilometer.

TIP 3: LAUWE: G-Football Cup met veel bekend volk

3 Jean-Marie Pfaff
Photonews Jean-Marie Pfaff

Op de terreinen van eersteprovincialer Racing Lauwe is er zaterdag de derde editie van de G-Football Cup, met voor de eerste keer een prestigieus mini-voetbaltornooi. Onmiddellijk na de finale vindt de interland tussen de nationale dovenploeg - Deaf Devils – en Nederland plaats. Er komt heel wat bekend volk. Zoals Jean-Marie Pfaff, Lorenzo Staelens, Yannick Ferrera. Ze spelen een galamatch tegen G-voetbal Marke. Er is een eetfestijn en in de grote feesttent een spectaculaire afterparty. Met als special guests Sergio, Jettie Pallettie, Elle Yana en charmezanger Jenns. De opbrengst gaat naar een goed doel: G-voetbal Marke en de Deaf Devils. G-voetbal Marke heeft als doelstelling om kinderen van 8 tot 16 jaar met een beperking en een hart voor voetbal, door hun favoriete sport te laten beoefenen uit hun isolement te halen.

TIP 4: ZWEVEGEM: Gratis naar Rock Kappaert

Vanavond vindt vanaf 19.30 uur de achtste editie van Rock Kappaert plaats. De toegang is gratis. Vorig jaar waren er zo’n zeshonderd festivalgangers in OC Kappaert in de Sint-Jozefsstraat. De vijfkoppige groep Shocker is aan zijn allereerste optreden toe. Tot de band behoort Koen Vanassche uit Zwevegem. Carneia komt uit de regio Roeselare-Izegem en stelt op Rock Kappaert zijn nieuw album voor. Ze spelen vooral post-metal. Derde band is Scavenger uit Antwerpen. Ze bestaan al sinds halfweg de jaren tachtig. Killer komt uit de Kempen, speelt hardrock en trad in de regio nog niet vaak op. Als afsluiters staan dj Copperwire en de plaatselijke band Satellite Suzy op de affiche. Zaterdag en zondag zijn er dan op de Kappaert de Meifeesten met heel wat activiteiten. Zoals zaterdag voor de tiende keer een travestieshow.

TIP 5: BAVIKHOVE: Nieuwe datum voor Leiedal Koerse

3 Philippe Gilbert won Parijs-Roubaix
GMAX AGENCY Philippe Gilbert won Parijs-Roubaix

Zaterdag vindt in Bavikhove de nieuwe versie van Leiedal Koerse plaats. De organisatoren De Nieuwe Velovrienden kozen voor een andere datum en ook een nieuwe naam: After Classics Criterium. Tot vorig jaar vond het criterium eind augustus plaats. Blikvangers worden Philippe Gilbert en Alberto Bettiol, winnaars van respectievelijk Parijs-Roubaix en Ronde van Vlaanderen. Belgisch kampioen Yves Lampaert, Jens Keukeleire, Jens Debusschere en Tim Declercq komen ook. Nieuw is een parochianenkoers die start om 12 uur. Anderhalf uur later is er een criterium voor vrouwen elite met heel wat toppers. Op het dorpsplein start dan om 15.15 uur de koppeltijdrit. Er nemen zeventien koppels mannen en vrouwen elite deel. Het After Classics Criterium vangt aan om 16 uur. Meer info: www.leiedalkoerse.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer