2 Franky Bryon (In Samen Spraak)  vroeg de verdaging van de kennisname van de doelstellingennota.
Eric Flamand Franky Bryon (In Samen Spraak) vroeg de verdaging van de kennisname van de doelstellingennota.

Oppositie maakt brandhout van bestuursakkoord in Zonnebeke: “Geen gemeentelijk document”

Het werd maandagavond een chaotische en urenlange gemeenteraad in Zonnebeke. Het nieuwe gemeentebestuur #Team8980 (Open Vld, CD&V, onafhankelijken) wilde toelichting geven bij de doelstellingennota 2020-2025. Dat bestuursakkoord werd vorige week tijdens een persconferentie voorgesteld. In het document staan zeven doelstellingen, verdeeld over 89 actiepunten.

De drie oppositiepartijen maakten brandhout van het bestuursakkoord. Franky Bryon (In Samen Spraak) vroeg dat agendapunt te verdagen, wat uiteindelijk ook gebeurde. “Dit kan niet op de gemeenteraad worden besproken omdat het geen gemeentelijk document is”, zegt Franky. “Het gaat om een bestuursakkoord en geen gemeentelijk beleidsplan. We kunnen van het bestuursakkoord geen kennis nemen omdat het ons niet bezorgd is. Wat niet volgens de regels van de kunst is.”

2 Koen Descheemaeker (N-VA) wees op het volgens hem misbruik van het gemeentepersoneel.
RV Koen Descheemaeker (N-VA) wees op het volgens hem misbruik van het gemeentepersoneel.

William Doom (Lijst Passendale) had het over een ‘opgeblazen verkiezingscampagne’ van #Team 8980. Fractieleider Koen Descheemaeker (N-VA) vindt het niet kunnen dat de uitnodiging voor de persconferentie gebeurde via de communicatieambtenaar van de gemeente. “Dat is misbruik van personeel, want het gaat om een partijpolitiek programma”, meent Koen. “Voor de uitnodigingen heeft #Team8980 de database van de gemeente gebruikt. Dit dulden we niet meer. We eisen dat burgemeester Dirk Sioen en schepen van Communicatie Ingrid Vandepitte voor de gemeentelijke deontologische commissie verschijnen.”

Gemeenteraadsvoorzitter Thijs D’Alleine zal de vraag bekijken. Koen Descheemaeker wilde ook nog weten wie de brochure over het bestuursakkoord betaald had. “De partijen”, antwoordde schepen Koen Meersseman.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer