Faye Bulcke (21) uit Zonnebeke vertrekt vrijdag naar de Filipijnen.
Eric Flamand Faye Bulcke (21) uit Zonnebeke vertrekt vrijdag naar de Filipijnen.

Studente Faye naar verkiezing Miss Earth

Faye Bulcke (21) uit Zonnebeke vertrekt vrijdagnamiddag naar Manilla in de Filipijnen. Ze vertegenwoordigt er ons land op de verkiezing van Miss Earth, die dient om milieuproblemen onder de aandacht te brengen.

Faye volgt aan Vives Kortrijk het derde jaar vroedkunde. "Na mijn terugkeer uit de Filipijnen ga ik op stage", zegt ze. "Een deel van mijn verblijf wordt betaald door Miss Earth Belgium en ik moest ook op zoek naar sponsors. Dankzij Omnishop Bossaert kan ik vertrekken."


Faye Bulcke vertrekt vrijdagnamiddag om drie uur vanuit Zaventem. Er is een tussenstop in Dubai. De vertegenwoordiger van ons land is aangeduid via Miss Exclusive, een verkiezing die plaatsvond in het casino van Knokke. "Drie jaar geleden werd ik daar derde en kwamen de organisatoren bij mij terecht", zegt Faye,die danst bij Dance Space uit Zillebeke. "Ze vinden dat ik het verdien om ons land te vertegenwoordigen. Of ik zelf milieubewust ben? Ik vind het leuk om me te verdiepen in het onderwerp en zoek ook manieren om beter zorg te dragen voor het milieu." De verkiezing van Miss Earth gaat elk jaar op de Filipijnen door. Er hebben 83 landen hun deelname bevestigd. Op het programma staat onder meer een talentenshow en een bikinironde.


(DBEW)

Lees meer