Bellewaerde
rv Bellewaerde

Trager in de straten rondom Bellewaerde

In de straten rondom Bellewaerde komt er een snelheidsbeperking tot maximum vijftig kilometer per uur en een inhaalverbod. Het gaat om een maatregel op het grondgebied Zonnebeke en op en rond de as Frezenberg-Bellewaerde-Nonnebossen. De gemeenteraad van Zonnebeke keurde het verkeersreglement goed.

“Op deze manier beperken we een wirwar aan borden en zorgen we voor duidelijkheid in deze zone”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team 8980). “De bezoekers aan Bellewaerde zorgen in de omgeving van het park voor heel wat verkeer. Die omgeving ligt ook binnen de toeristische creatieve as van de gemeente en komen er daar veel zwakke weggebruikers voorbij. Om voor hen de veiligheid te verhogen, nemen we die maatregel. Overigens geldt de maatregel heel het jaar door en dus ook buiten de openingsperiode van Bellewaerde.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer