Koen Meersseman
RV Koen Meersseman

Twee wegversmallingen in Frezenbergstraat

De Frezenbergstraat moet verkeersveiliger worden. Om de snelheid af te remmen, komen er op de rechte stukken tijdelijk twee wegversmallingen met een doorgang van drie meter. 

“Sinds de Menenstraat (gewestweg N8) een tolweg werd, wordt de Frezenbergstraat steeds vaker gebruikt als sluipweg voor zwaar verkeer”, weet schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980). “Vaak wordt daar ook te snel gereden. Er zijn daarnaast meldingen van druk verkeer in de omgeving van Bellewaerde op piekmomenten. We hopen ook dat automobilisten de voorrang van rechts beter zullen respecteren dankzij de twee wegversmallingen.”

De komende jaren staan in de Frezenbergstraat ook wegen- en rioleringswerken gepland. “Met deze proefopstellingen hopen we meer info te krijgen hoe we bij een definitieve heraanleg te werk moeten gaan”, besluit de schepen, die hoopt dat de twee wegversmallingen er tegen de zomer zullen staan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer