William Doom (Lijst Passendale) vindt dat de OCMW-raad niet na 23 uur kan aanvangen.
Foto Eric Flamand William Doom (Lijst Passendale) vindt dat de OCMW-raad niet na 23 uur kan aanvangen.

Voortaan eerst OCMW-raad en nadien gemeenteraad: politici vergaderen tot één uur ‘s nachts

De gemeenteraad in Zonnebeke werd maandagavond weer een marathonzitting. Nadien was er ook nog de OCMW-raad en was het bijna één uur ’s nachts toen men begon aan het allerlaatste agendapunt. 

Als het van oppositieraadslid William Doom (Lijst Passendale) afhangt, dan moet er een oplossing komen om de OCMW-raad niet meer te doen aansluiten op reeds een urenlange gemeenteraad. Hij stelde voor om de OCMW-raad niet na 23 uur te laten aanvangen.

“Het is nu half één en is dat niet meer ernstig”, begon hij de toelichting van zijn interpellatie. “Ik vrees dat we eens in slaap gaan vallen als we over bepaalde agendapunten moeten stemmen. Iedereen is moe.” Schepen Joachim Jonckheere (#Team 8980) deed een tegenvoorstel om voortaan te starten met de OCMW-raad en nadien de gemeenteraad daarop te doen aansluiten. “Uit respect voor de OCMW-raad vind ik dat een goed voorstel”, reageert William Doom.

Het voorstel van William Doom werd goedgekeurd. Raadslid Jan Desmet (#Team 8980) stemde tegen en vertrok met slaande deuren. Eerder waren ook al Sophie Vangheluwe (#Team 8980) en Franky Bryon (In Samen Spraak) vertrokken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer