"Actie ondernemen in plaats van ballonnetjes oplaten"

De jongerenafdeling van coalitiepartner CD&V roept schepen Kurt De Loor (sp.a) op om geen ballonnetjes met lucht op te laten, maar actie te ondernemen. "Wij zijn voor stemrecht vanaf 16 jaar, maar we roepen de schepen op om zijn pamfletten en verkiezingsbeloften nog even weg te steken en op zoek te gaan naar een effectieve vertegenwoordiging van de jongeren in het beleid", zegt voorzitter Robin De Cubber.


De jongerenvoorzitter stelt zich vragen bij het ballonnetje dat Kurt De Loor vorige week opliet over stemrecht voor jongeren vanaf 16 jaar.


"Wat is de bedoeling eigenlijk van Kurt De Loor? Op de dag van de verkiezing een populariteitspoll maken bij de (net) niet stemgerechtigden, om daarna met deze stemmen niets meer te doen? Sorry, maar dit is een fictieve vorm van democratie en dat is niet meteen wat jongeren verstaan onder vertegenwoordiging. Ga naar jongeren toe, luister naar wat ze te zeggen hebben. Richt een jongerenkabinet op, waar Zottegemse scholieren elke maand samen kunnen komen om beslissingen van het stadsbestuur onder de loep te nemen en hen zelf met voorstellen laten komen. Laat ze mee nadenken over maatschappelijke problemen om samen van Zottegem een positief verhaal te maken", roept De Cubber op. (FEL)

Lees meer