Campusverantwoordelijke Nancy Baekelandt.
Frank Eeckhout Campusverantwoordelijke Nancy Baekelandt.

5 jaar IVV Sint-Vincentius: van 26 naar 125 verpleegkundigen in opleiding

Het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius campus Zottegem bestaat op 1 september vijf jaar. “In die tijd is de school gegroeid van 26 naar 125 verpleegkundigen in opleiding", zegt campusverantwoordelijke Nancy Baekelandt.

IVV Sint-Vincentius campus Zottegem ligt op een boogscheut van het AZ Sint-Elisabeth. “Sinds het ontstaan van de campus noteren we jaar na jaar een groei aan studenten. Ons hecht team staat dan ook garant voor een kwaliteitsvolle opleiding. Hiervoor werken we samen met omliggende ziekenhuizen, thuisverpleging en woonzorgcentra. Door het schrijnend tekort aan verpleegkundigen is een degelijke opleiding echt wel nodig. Dagelijks worden we geconfronteerd met een tekort aan aan paramedici in de zorgsector. In juli 2018 stonden er bij de VDAB nog altijd 1.300 vacatures open. Het tekort wordt op de werkvloer echt zichtbaar. Er is een onevenwicht tussen vraag en aanbod. Voor werkzoekenden is een omscholing tot verpleegkundige dan ook een garantie op werk", zegt Nancy Baekelandt. 

De vijfde verjaardag van IVV Sint-Vincentius wordt donderdagavond gevierd in het auditorium op de derde verdieping van het Sint-Elisabethziekenhuis samen met alle stagepartners, het stadsbestuur van Zottegem, oud-studenten, directie en collega’s van IVV.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer