4 Een buurtbewoner toont een deel van zijn flessenoogst.
Frank Eeckhout Een buurtbewoner toont een deel van zijn flessenoogst.

Bewoners Bevegem zijn vandalisme van fuivende jongeren beu: “Hele nacht geroep en geluid van brekend glas”

De bewoners van Bevegem zijn de overlast van fuivende jongeren grondig beu. Zaterdagnacht was het nog maar eens prijs. “Kapotte drankflessen, een uitgerukt boompje en heel veel geroep en getier. Na afloop van elke fuif krijgen wij af te rekenen met overlast en het wordt steeds erger", ondervindt Ulrich De Bosscher.

Na een onrustige fuifnacht likte de Zottegemse wijk Bevegem zondagochtend nog maar eens haar wonden. “De hele nacht werd er geroepen en getierd. Om de haverklap hoorden we het lawaai van brekend glas. Jongeren hebben tegenwoordig de gewoonte om voor elke fuif met sterkedrank over straat te lopen. Als een fles leeg is, keilen ze die op straat. In het beste geval liggen de flessen gewoon in de berm. De parking van de Bevegemse Vijvers, de Kastanjelaan, Heilig Hartplein, Welzijnstraat en Lyceumstraat werden het hardst getroffen", vertelt buurtbewoner Ulrich De Bosscher.

Spelen tussen glas

Tijdens de fuifnacht bleven een jong boompje en enkele bloembakken evenmin gespaard. “Het boompje werd gewoon uitgerukt en bloembakken werden omgedraaid. Het grasperk rond de Heilig Hartkerk ligt vol glasscherven. Enkele dagen geleden zag ik daar nog kinderen een radslag uitvoeren. Je zal je handen maar in enkele glasscherven zetten", zucht Ulrich. 

Samen met enkele buurtbewoners trok de man zondagochtend door de wijk om alle rommel op te ruimen. “Het stadsbestuur wil het speelpleintje hier opwaarderen met petanqueterreinen om meer sociale controle te creëren. Daarmee wil het ook het probleem van de hangjongeren op het speelplein aanpakken. Alsof we hier ‘s nachts een balletje gaan gooien. Het enige wat soelaas kan brengen, is meer politiecontrole, gepaard met een krachtdadig optreden. Het wordt tijd dat Bevegem weer aan de Bevegemnaars wordt gegeven", besluit Ulrich.

Het gemor van de buurtbewoners krijgt gehoor bij Peter Lagaert (N-V) , voorzitter van de gemeenteraad in Zottegem. Lagaert woont ook in Bevegem en stelde het vandalisme met zijn eigen ogen vast. “Jammer, maar na een fuif was de buurt van de kerk van Bevegem opnieuw het mikpunt van vandalen. Het stadsbestuur zal het plaatsen van camera’s bij hoogdringendheid agenderen op de gemeenteraad. Het is spijtig dat we hiervoor zoveel publieke middelen moeten inzetten", reageert Lagaert.

4 Een jong boompje werd uitgerukt.
Frank Eeckhout Een jong boompje werd uitgerukt.
4 Glasscherven van kapotte flessen en hele flessen lagen overal in de wijk.
Frank Eeckhout Glasscherven van kapotte flessen en hele flessen lagen overal in de wijk.
4 Ook op het speelpleintje liggen lege flessen sterkedrank.
Facebook Ook op het speelpleintje liggen lege flessen sterkedrank.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sabine Van de Kerkhove

    Dat is deze generatie die staat te betogen, dat wij de wereld om zeep geholpen hebben en dat ze onze rommel moeten opkuisen. Al duuzend keer gezegd, veeg voor eigen deur en kom dan naar buiten, de wereldverbeteraars van mijn voeten. Opvoeding begint thuis, als het daar misloopt, loopt het verkeerd af.

Lees meer