De borden die de snelheidsbeperking aangeven, staan er al.
Frank Eeckhout De borden die de snelheidsbeperking aangeven, staan er al.

Binnenkort 50 kilometer per uur in Langestraat

Binnenkort wordt in de Langestraat een snelheidsbeperking ingevoerd van 50 kilometer per uur. Die snelheidsbeperking komt er op expliciete vraag van schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan aan wegbeheerder AWV.

“In de Langestraat werd eerder dit jaar een oversteekplaats aangelegd ter hoogte van het Z-park. Op die plaats tellen we nu een groot aantal oversteekbewegingen. Ook maken steeds meer mensen te voet of met de fiets verplaatsingen langs de Langestraat. De veiligheid van de zwakke weggebruikers primeert altijd op snelheid van de autobestuurders.  Daarover kan geen ander compromis worden gemaakt. Zolang de inrichting van de weg niet is aangepast, en er dus geen afgescheiden fiets- en voetpad is, moet snelheid van het gemotoriseerd verkeer naar beneden", stelt Vansintjan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer