Camera's moeten de overlast rond de kerk van Bevegem aanpakken.
Frank Eeckhout Camera's moeten de overlast rond de kerk van Bevegem aanpakken.

Camerabewaking rond kerk van Bevegem goedgekeurd

Op de gemeenteraad in Zottegem werd de camerabewaking rond de kerk van Bevegem goedgekeurd. Acht camera’s moeten er de overlast aan banden leggen of eventuele daders van vandalisme helpen opsporen.

Het stadsbestuur wil op deze manier reageren op een aantal incidenten aan en rond de kerk en op het speelplein. “De camera’s kunnen ontradend werken, maar kunnen ook helpen bij het opsporen van misdrijven. Een wondermiddel is het uiteraard niet. Camerabewaking is een uitstekend hulpmiddel voor onze politiediensten, maar kan uiteraard nooit in de plaats komen van een bereikbare en aanspreekbare politie", zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V).

De camera’s zijn volledig compatibel met het reeds bestaande systeem. De beelden komen toe op het politiecommissariaat, kunnen daar live worden bekeken, worden daar ook opgeslagen en bewaard gedurende één maand. “Dit speelpleintje en alle andere moet van iedereen zijn. Kinderen moeten er kunnen ravotten, gezinnen zich ontspannen en senioren genieten op een bankje. Vandaar ook de investering om dit speelpleintje aan de kerk in Bevegem verder uit te breiden met meer speeltoestellen. Ik kan dan ook niet aanvaarden dat een heel beperkte groep vandalisme pleegt of overlast veroorzaakt. Dit wordt aangepakt door onze politie maar ook door deze investering", waarschuwt De Potter.

De oppositie onthield zich bij de stemming.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer