Archiefbeeld - Door corona dit jaar geen traditionele Cultuurkaravaan, maar er is nu wel een alternatief uitgewerkt.
Ronny De Coster Archiefbeeld - Door corona dit jaar geen traditionele Cultuurkaravaan, maar er is nu wel een alternatief uitgewerkt.

Cultuurkaravaan is deze zomer wandelroute: QR-codes verzamelen, foto’s zoeken en genieten van minivoorstellingen

De echte Cultuurkaravaan van 2020 in Sint-Maria-Oudenhove is dit jaar geannuleerd, maar de jeugddienst, CC Zoetegem en de bibliotheek hebben ondertussen een alternatief uitgewerkt om deze zomer de cultuur naar de Zottegemnaars te brengen. De Cultuurkaravaanwandeling moet een veilig en fijn alternatief bieden.

In juli en augustus kan iedereen die dat wil een uitgestippeld parcours van 4 kilometer wandelen door de velden van Sint-Maria-Oudenhove. Als rode draad doorheen de wandeling hebben de initiatiefnemers een fotozoektocht uitgewerkt. De wandelaars kunnen op zoek gaan naar twintig foto’s en maken bovendien kans op een leuke prijs als ze met de bijhorende letters twee woorden kunnen maken. Een tweede extraatje tijdens de wandeling zijn de QR-pauzemomentjes. De codes die de wandelaars onderweg tegenkomen kunnen ze scannen om zo lokale culturele acts of doe-opdrachten te ontdekken.

Wie de wandeling tot slot op zondag stapt, heeft de kans om onderweg tussen 11 en 16.30 uur een kleine theatervoorstelling te spotten of op fijne ontmoetingen en muziek te botsen. Dat zal deze zomer vier keer gebeuren. Op 5 juli mag Puurlain de spits afbijten met een hedendaags sprookje.

Op www.zottegem.be/cultuurkaravaan is de hele programmatie terug te vinden, samen met de wandelroute en de gegevens voor de fotozoektocht.

Lees meer