3 Het slachtoffer werd een tiental meter de straat ingeslingerd.
Frank Eeckhout Het slachtoffer werd een tiental meter de straat ingeslingerd.

Fietser kritiek na ongeval op kruispunt Zottegem

Bij een ongeval op een kruispunt in het centrum van Zottegem raakte een fietser vanavond zwaargewond. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur op het kruispunt van de Graaf van Egmontstraat, de Kasteelstraat en de Meersstraat. Een apotheker uit het centrum van Zottegem kwam met zijn fiets de Kasteelstraat uitgereden om de Meersstraat in te rijden. Hij werd daarbij gegrepen door een een Volkswagen Golf die uit de Graaf van Egmontstraat kwam. 

De fietser, die trouwens voorrang van rechts moest geven, vloog in de voorruit van de wagen en kwam met een hevige smak op het wegdek terecht. Een MUG-team van het Sint-Elisabethziekenhuis was snel ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. 

De bestuurster van de Golf, een vrouw uit de Meersstraat was serieus onder de indruk van het ongeval. Door het ongeval bleef de Meersttraat een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

3 De fietser vloog in de voorruit van de wagen.
Frank Eeckhout De fietser vloog in de voorruit van de wagen.
3 De fietser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Frank Eeckhout De fietser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lodewijk Verborgt

    Voor de zoveelste keer. Wanneer gaat men fietsen op de openbare weg verbieden. Waarom is de auto uitgevonden?

  • Febe Chapin

    Zichtbaarheid van aankomend verkeer is daar een ramp. Ik heb nog geen ander stad gezien waar de huizen zo fout staan als in Zottegem. Ze werden er precies willekeurig gebouwd.

Lees meer