In de Fietsherstelplaats werken tiental mensen.
Foto Frank Eeckhout In de Fietsherstelplaats werken tiental mensen.

Fietsherstelplaats epicentrum rond werking 'Duurzame Mobiliteit'

De fietsherstelplaats van Groep Intro in de Meengracht in Zottegem moet uitgroeien tot het epicentrum van de werking rond 'Duurzame Mobiliteit' in Zuid-Oost-Vlaanderen.

"Om in te spelen op de noden van de lokale partners in de Vlaamse Ardennen leek het ons opportuun een fietsherstelplaats te openen in Zottegem. Met onze fietspunten in Ninove, Oudenaarde en Zottegem is onze fietsherstelplaats het epicentrum van de werking rond 'Duurzame Mobiliteit' in de ruime regio", zegt projectleider van Inclusief Ondernemen Nancy Kenis.


Groep Intro heeft eveneens als doelstelling werk en groeikansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Labelmachine

"Iedereen draagt volgens zijn talenten en competenties bij aan een gemeenschappelijk doel. Om deze missie waar te maken, ontwikkelen we diensten en producten waarvoor er een vraag en dus een markt is. Samen met stad Zottegem zijn reeds een aantal acties gerealiseerd, zoals het gratis registreren van fietsen, de campagne rond diefstalpreventie en de deelname aan de Week van de Mobiliteit. En door de aankoop van een labelmachine hebben we op de autoloze zondag reeds 105 fietsen kunnen labelen. Andere taken van Groep Intro zijn de verkoop van tweedehandsfietsen, fietscontrole in scholen en onderhoud, herstel en verhuur van fietsen", geeft Kenis nog mee.


(FEL)

Lees meer